Dat was het eerste waar ik aan dacht bij het horen van de diagnose ME/CVS. Na 4 jaar wist ik eindelijk wat er mis met me was. Waarom mijn lijf de hele tijd pijn deed.

Ga wat meer sporten zei iedereen, wat vroeger naar bed. Wees niet zo’n luie puber. En nu …. nu weet ik wat er is en snapt iedereen het.

Alleen snap ik het zelf nog niet. Nooit meer voetballen? Dat kan ik me niet voorstellen. Dennis vertelt hoe het was toen hij op zijn 15e gediagnosticeerd werd met ME/CVS. In de jaren daarvoor  bleef hij op aanraden van iedereen sporten, ondanks de pijn in zijn spieren en gewrichten.

Die pijn is nu een vast onderdeel van zijn dag geworden. De kans op (volledig) herstel is in die 4 jaar wel behoorlijk gedaald.

Dennis vertelt:”het is onwijs belangrijk om te luisteren naar je lijf, als er iets niet goed voelt, laat je dan niet aanpraten dat je een luie tiener bent en meer moet gaan sporten, onderzoek wat er mis is!”

DOE DE TEST